Tuesday, April 3, 2012

Treffit taatelikakun kanssa - My date with a cake



Tänään sain aikaiseksi jotakin valtavan hyvää. Kaapin kätköissä on pyörinyt perinteinen taatelikuutio jo joulusta ja ajattelin kokeilla tehdä siitä banaanileivän reseptiä mukaellen kaakun.  Kannatti! Voi himskatti, että on suu messingillä!

Baked an amazingly tasty datebread today. I made my own version of Elena's banana bread.


Taatelikakku - Date bread
(viljaton, gluteeniton, maidoton - grain free, gluten free, dairy free)

Lämmitä uuni 175C - Heat oven 350F

250g kivettömiä taateleita - pitted dates
1 dl vettä - water
1/4 tl = tps suolaa, kanelia, kardemummaa, inkivääriä ja piparimaustetta - salt, cinnamon, groung cardamom and dried powdered ginger + a pinch of cloves
Kuumenna ja keitä hiljalleen, kunnes taatelit "sulavat".
Heat up and simmer until dates "melt" break up.


Vatkaa sähkövatmaimella kulhossa:
In a bowl mix with an electric mixer:
Taatelisose - datemash
1dl raakaruokosokeria - canesugar
2 munaa - eggs
1/2dl (maidotonta)margariinia/voita - (milk free) margarine/shortening/butter

Lisää seuraavat nuolijalla käännellen - blent the following in with a spatula:
2½ dl täysjyväriisijauhoja - whole grain rice flour
1dl mantelijauhoja - almond flour
1tl=tsp soodaa - bicarbonate of soda

Paista pitkulaisessa leivinpaperilla suojatussa tai voidellussa uunivuoassa noin 30 minuuttia.
Bake in " a banana bread" form for about 30 minutes.



No comments: