Tällä viikolla on juhlittu tytön vuoden ikää. Aivan uskomatonta, miten siitä voi olla jo vuosi, kun sain tuon ihanuuden syliini!
Julimassa ovat käyneet entiset ja nykyiset naapurin naiset ja lapset eri kokoonpanoin. Tänään vielä osa kummeista ja mummu ja pappa. Huomenna päästään tyttöjen kesken yhden kummin kanssa brunssille oikein isolle kirkolle. Ja illalla mummi ja vaarikin tulevat juhlimaan. Isoissa juhlissa on puolensa mutta niin on pienemmissäkin. Talon tila riittää näin mukavammin ja ehtii seurustella ja ennen kaikkea lapset leikkivätpienemmällä porukalla sävyisämmin keskenään. Eli E:n hommat ei ihan lähde lapasesta.
Tällä kertaa olen kestinnyt Herkku ja Koukku -blogin omena-taatelipiirakalla ja bataatti-suklaakakulla. Tälle päivälle sovelsin apukokki E:n kanssa bataattikakun ja mokkapalojen risteytyksen. Ei kai suklaan ja kahvin yhdistelmällä nyt kovin paljon vikaan voi päästä?
Bataatti-mokkakakku
(Viljaton, maidoton, munaton, vegaaninen)
300 g bataattia keitettynä ja soseutettuna (tai miksei perunaa, hedelmäsosetta...)
2 dl mantelijauhoja
1½ dl tummia riisijauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
125 g margariinia (sininen Keiju on maidoton)
2 tl vaniljasokeria
1½ dl vettä
½ dl vahvaa kahvia
1 rkl omenaviinietikkaa (sitruunamehu käy myös)
50 g margariinia (sininen Keiju)
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa kahvia
1-2 dl tomusokeria tuntuman mukaan
Kuori ja pilko bataatti. Keitä pehmeiksi ja vetäise sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata margariini ja lorauta jauhoseokseen.
Sekoita vesi, kahvi ja viinietikka/sitruunamehu ja lisää taikinaan, sekoita hyvin.
Lisää lopuksi vielä bataattisose.
Pingota leivinpaperi irtopohjalliseen kakkuvuokaan ja voitele vuoka.
Kaada taikina perään ja paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Kakku saa jäädävähän tahmeaksi keskeltä.
Jäähdytä.
Sulata kuorrutetta varten margariini ja sekoita siihen kaakao huolellisesti.
Lisää kahvi hyvin sekoittaen.
Riippuen aiitä, kuinka paksua kuorrutetta haluat, lisää sopivasti tomusokeria ja sekoita kiiltäväksi.
Kuorrutteen voi tehdä pinnaltaa krouvin rosoiseksi tai sen saa silitettyä aivan kiiltäväksi silikonilastalla.
Koristele bataattisuikaleilla tai vaikka kukkasin, perinteisesti mokkapalaströsselein....
Ja, todellakin, kermavaahto tai jätskinokare ei ole haitaksi.
Julimassa ovat käyneet entiset ja nykyiset naapurin naiset ja lapset eri kokoonpanoin. Tänään vielä osa kummeista ja mummu ja pappa. Huomenna päästään tyttöjen kesken yhden kummin kanssa brunssille oikein isolle kirkolle. Ja illalla mummi ja vaarikin tulevat juhlimaan. Isoissa juhlissa on puolensa mutta niin on pienemmissäkin. Talon tila riittää näin mukavammin ja ehtii seurustella ja ennen kaikkea lapset leikkivätpienemmällä porukalla sävyisämmin keskenään. Eli E:n hommat ei ihan lähde lapasesta.
Tällä kertaa olen kestinnyt Herkku ja Koukku -blogin omena-taatelipiirakalla ja bataatti-suklaakakulla. Tälle päivälle sovelsin apukokki E:n kanssa bataattikakun ja mokkapalojen risteytyksen. Ei kai suklaan ja kahvin yhdistelmällä nyt kovin paljon vikaan voi päästä?
Bataatti-mokkakakku
(Viljaton, maidoton, munaton, vegaaninen)
300 g bataattia keitettynä ja soseutettuna (tai miksei perunaa, hedelmäsosetta...)
2 dl mantelijauhoja
1½ dl tummia riisijauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
125 g margariinia (sininen Keiju on maidoton)
2 tl vaniljasokeria
1½ dl vettä
½ dl vahvaa kahvia
1 rkl omenaviinietikkaa (sitruunamehu käy myös)
50 g margariinia (sininen Keiju)
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa kahvia
1-2 dl tomusokeria tuntuman mukaan
Kuori ja pilko bataatti. Keitä pehmeiksi ja vetäise sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata margariini ja lorauta jauhoseokseen.
Sekoita vesi, kahvi ja viinietikka/sitruunamehu ja lisää taikinaan, sekoita hyvin.
Lisää lopuksi vielä bataattisose.
Pingota leivinpaperi irtopohjalliseen kakkuvuokaan ja voitele vuoka.
Kaada taikina perään ja paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Kakku saa jäädävähän tahmeaksi keskeltä.
Jäähdytä.
Sulata kuorrutetta varten margariini ja sekoita siihen kaakao huolellisesti.
Lisää kahvi hyvin sekoittaen.
Riippuen aiitä, kuinka paksua kuorrutetta haluat, lisää sopivasti tomusokeria ja sekoita kiiltäväksi.
Kuorrutteen voi tehdä pinnaltaa krouvin rosoiseksi tai sen saa silitettyä aivan kiiltäväksi silikonilastalla.
Koristele bataattisuikaleilla tai vaikka kukkasin, perinteisesti mokkapalaströsselein....
Ja, todellakin, kermavaahto tai jätskinokare ei ole haitaksi.
No comments:
Post a Comment