Monday, March 19, 2012

Ompelukeksintö ruokalapputehtaalla


Marimekon jämäkernipalasta on ollu pitkään tekeillä ruokalappuja. Härskisti kopioin mallin aidosta lapusta ja sovittelin vähän Strömsön ohjetta. Tämä oli taas näitä kokeile ja harjoittele juttuja.

En ole aiemmin vinokaitale-kanttia käyttänyt. Suht helppoa mutta sain sen kyllä aina ryttyyn ulkokurveissa, aluksi ajoin myös liian reunasta ja taustapuoli jäi repsottamaan.

Vasemmanpuoleinen lappu on tehty ompelemalla kourupala ensin taakse. Lopuksi se käännetään eteen ja kouru pysyy siten paremmin auki. Esteettisesti en tästä niin tykkää.

Eniten tykkään alimmasta. Sopii meitin keittiöönkin.

Ylin lappu on tässä vielä kesken ja esitten siinä suuren keksintöni! En halunnut kerniin neulanreikiä, joten laitoin kanttinauhan klemmareilla kiinni. Toimi tosi hyvin :)

Ajattelin laittaa lappuihin nepparit, kuten vasemmanpuoleisesta lapusta saattaa nähdä. Se ei vaan taida kestää, kun kangas antaa periksi nepparia avattaessa. Täytyy laittaa muihin velcrot vaikka niihin jää aina hiukset tai vaatteet kiinni ja ovat tuskaiset ommella.

Ei mennyt taaskaan niin kuin Vaasa kulmilla, mutta tunnelma oli kyllä ihan just yhtä eteerinen, ehkä kirosinkin kerran ruotsiksi matkan varrella.

PS. Toisella hermotauolla kävin vaihtamassa saunan valaisimeen lampun.
Peelot rakennusmiehet olivat aikoinaan olleet oikein ihania ja asentaneet ensin valaisimen ja sitten vasta lauteet. Varmaan kaksi kuukautta on ollut lamppu vaihtamatta, kun puuritilävarjostinta ei ole saanut pois lauteiden alkaessa ihan sen päältä. Olis pitänyt lauteiden kannatinpuu irrottaa, että sais lampun vaihdettua. Oikein kävi isännöitsijä katsomassa, että juu näin on rakennettu. Ja että mahtuuhan tuosta ritilöiden välistä meisselillä avaamaan nuo ruuvit. Joo, jos on joku erityispitkä meisseli *Hih!*

Meitsi päätti tänään, että nyt se lamppu vaan vaihdetaan. Nitkutin ritilikköä ja kas, pienet kannatinnaulat irtosivat kannattimien ja varjostimen välistä. Ihan himpulasti tehty koko juttu. Nyt on lamppu vaihdettu. Täytynee alkaa etsiä uutta (tyylikkäämpääkin) suojusta päälle, jos haluaa saunaan tunnelmallisempaa valoa. Tämä nykyinen sopii kyllä hyvin pyykin kuivaamiseen ja viikkaamiseen, mitkä on meillä saunan pääasialliset tehtävä.

No comments: