Wednesday, May 30, 2012

Leivotaan vaan, vaan, vaan, uudestaan, taan, taan


Ekaa kertaa V suostui syömään itse banaania.
E voiteli oman leipänsä, kantoi lautasen pöytään, laittoi kinkut päälle jamelkein söikin itse.

Edelleen sairastava pikkupoikamme katseli lastenohjelmaa, jossa leivottiin ja pyyso, että leipoisimme.
Viime yönä v lasten yskimistä valviessani surffailin taas Elena's Pantryn sivuilla ja katselin tätä reseptiä sillä silmällä. No, nyt tuli hyvä hetki kokeilla, pipenin muutoksin tosin. Ja kas kummaa meni muuten ekaa kertaa koko leivontasessio niin, etti äiti eikä poika ottanut yksiäkään kilareita. HURRAA! Ja pikkusiskokin oli kapusta kädessä pöytään tahtia lyömässä.

Lasten vihdoin nukahdettua yöunille, olen popsinut keksejä luvattoman paljon. Ei tainnut jäädä lauantain nimppareille, niin kuin olin suunnitellut. (Ihan kuin en olisi itseäni niin hyvin tuntenut, ettenkö olisi tiennyt, ettei niitä kuitenkaan jää. Suklaakin meinasi jo mennä lasten päiväunien aikaan, että vähän hintsusti jäi leipomiseen...)

Herkkusuklaacookiet
Gluteeniton, viljaton, maidoton, munaton, vegaaninen

Sekoita isommassa kulhossa kuivat aineet
3 1/8 dl täysjyväriisijauhoja
3 1/8 dl mantelijauhoja
½ tl suolaa
1 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
1,5-2 dl sokeria

Sekoita toisessa pienemmässä kupissa
1 1/4 dl öljyä (miedon makuista, ei mitään kylmäpuristettua rypsiä tai oliiviöljyä)
1 dl vettä

Yhdistä ja lisää
noin 100 g (maidotonta) tummaa suklaata rennosti rouhittuna
ja sekoita.

Muotoile käsin pingispallon kokoisia palloja ja litistä kekseiksi.

Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita.

3 comments:

Kiki said...

Voi kun on suloisia kuvia! Ja minäkin suunnittelin meidän 2-vuotiaan kanssa leipomista. Hän onkin jo ihan vanha tekijä; olivat päiväkodissakin leiponeet äitienpäiväkahveille ;D

Hanna V said...

:)

Meillä E on ihan huippuinnokas leipoja:

*Minä kaadan, minä sekoitan
*Äiti, saako maistaa?
*Äiti, saanko loput?
*Emmä jaksa enää?
*Onko jo valmista?
*Minä maistan jo?
*AI! KUUMAA!

Kannattaa leipoa yhdessä mutta vain jos ÄIDILLÄ on hyvä päivä ja hyrskynmyrskyn sietokyky kohdillaan.

Toi keksiohje on hyvä, kun ei tarvitse vatkata mitään vaan voi vain sekoitella. Toimii varmaan ihan ok, jos vaihdat suoraan nuo molemmat vehnäjauhoiksikin. Vink!
:D

Kiki said...

Tsih. Ja meillä pikkuinen nuolee aina vispilän. Mutta kun tein jotain taikinaa ja hän silti halusi nuolla, mietin vähän, tekeekö se nyt vatsalle hyvää. Onhan se vähän eri asia nuolla kermainen vispilä, kuin raakaa kananmunaa ja jauhoja sisältävä vispilä.