Saturday, June 23, 2012

Karttapaikka


Mies oli elämänsä ensimmäistä kertaa Jukolan viestissä ja tuli kotiin sankarin elkein selvittyään ankkuriosuudestaan kunnialla. Kilpailunumero pääsi kotona miehen urheiluvarustekaapin oveen (sisäpuolelle kumminkin). Kunnon vaimo arvosti urheilijan suoritusta ja teippasi.

Virinneen suunnistusinnostuksen siivittämänä meille on alkanut pitkästä aikaa kertyä karttoja. Omat opiskeluaikaiset on jo viety töihin kotoa tilaa viemästä. Teippaamaan ryhdyttyäni tuuttasin samaan kaapinoveen vanhan kartonkilaatikon, joka on juuri kaksinkerroin taitetun suunnistuskartan kokoinen. Saa nähdä alkaako sinne kertyä lisää karttoja, jos vaikka koko perheen voimin alettais käydä iltarasteilla.

Juu ja teippejä ei nyt vaan voi laittaa toisiaan mästäämään, kun tuossa kilpailunumerossa on palloteippi, samanlainen kuin Ranskan ympäriajossa mäkimiehen paita.

Tutkailtiin tässä männäiltana karttojen merkintöjä ja ilhmeteltiin ruudukkoa rastilistan vieressä. Siihenhän oli kerätty vaikka kuinka plajon lisätietoa rastin löytymistä auttamaan. Olinkin aina ihmetellyt, miten suunnistajat osuvat aina rastille niin tarkasti. Ois ehkä kannattanut tutustua myös rastimääritteisiin ennen kisaa. Soitellen sotaan vaan! Tekemällä oppii :)

No comments: