Friday, June 15, 2012

Linnunlaulua stereona


Ajelin keskiviikkona pikkumurujen, rattaiden, rinkan ja kahden turvaistuimen kanssa mummin ja vaarin luo mökille. Onneksi mummi tuli autolla vastaan niin, ettei tarvinnut vaihtaa junaa.

Kaikkea perinteistä: päiväunia, souturetkiä, tuoretta ihanaa kalaa ja kaikkia mahdollisia herkkuja, lapsille uusia minun vanhoja leluja, innokkaat lastenhoitajaisovanhemmat, saunaa, rantapuljausta ja uintia, aurinkoa, itikoita, rentoutuvaa mieltä, kissoja, lehmiä ja joutsenia.

E heitti eilen kalsareita pestessään laiturilta vesikuperkeikan vahingossa. Säikähti lähinnä kylmää vettä. Sanoi "henki meni". Onneksi meni vain vähän vettä henkeen. Pelottavan lähellä nuo termit.

Tänään tehtiin päivälliseksi vohveleita. Ai, että maistuivat hyviltä. Samalla raudalla kuin millä kotona lapsena tehtiin. En halua hankkia kotiin, että nämä hetket olisivat aina näin hyviä.

Vohvelit riisijauhosta

Vatkaa käsin
2 dl maitoa (tai muuta nestettä)
2 munaa
2½ dl riisijauhoja
2 rkl perunajauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
(3 rkl sokeria/siirappia yms)
(1 tl vaniljasokeria)
(öljyä/margariinia/sulaa voita)

Anna turvota vähän aikaa ja paista vohveleiksi.
Lisäämällä  1½ dl nestettä saat lettuja.
Itse en laittanut edes rasvaa (sokerit kyllä) ja hyviä tuli.
Ihan hyvä reseptin ensikokeiluksi!

Hyvä niksi on muuten laittaa valmis lettu/vohvelitaikina pulloon ja korkki kiinni. Siitä on helppo kaataan pannuun/rautaan ja välillä on helppo ravistaa. Näin saa taikinan hyvin myös retkelle mukaan.


Nyt kuuntelen itkuhälyyttimestä linnunlaulua pikkuisen unen taustamusiikkina. Samaa ihanuutta livenä ympärilläni. Nautinto!

Ylihuomenna sadepäivänä kotiin. Onneksi ilman istuimia.

2 comments:

Onneli said...

Pappani äidin niksi lettutaikinan suhteen oli tehdä se suoraan vajaaseen maitopurkkiin, jossa siis jäljellä suurinpiirtein taikinaan tarvittava maitotilkka. Siitäkin sitten helppo kaadella taikinaa pannulle eikä tullut ylimääräistä tiskiä :)

Hanna V said...

No onpa hyvä idea! Tulee varmasti kokeiluun. Tuolla olisikin eilisestä just sopivasti puolikas maitotölkki...