Thursday, July 26, 2012

Raparperi-peri-peri

Meillä on ihania naapureita.
Tuossa yksi päivä yksi setä toi meille nipun takapihallaan kasvanutta raparperiä.

Kiehautin siitä hapanta hilloa. Niin vihreää.
Päivällä söimme aamusta saakka mureaksi hauduteltua raparperi-lihapataa. Oi, että! Koko perhe tykkäsi. Tai sitten se johtui vain siitä, että söimme pihalla retkipöydän ääressä.
Mutta jälkiruuan herkullisuus kyllä johtui ihan muusta kuin muovipöydästä.
Taas se tuli todistettua: 1:1 manteli-riisijauho on niin paljon paremman makuista kuin vehnäjauho!

Olkaa hyvät:


Hannan  Raparperipikapulla
(Gluteeniton, viljaton, munaton)


Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja voitele halkaisijaltaan  noin 20cm vuoka.

Sekoita ja kiehauta kattilassa:
3-5 ohutta raparperinvartta
1 dl vettä
1 rkl perunajauhoja
½ tl kanelia
½ dl agavesiirappia/siirappia/fariinia/hunajaa.

Sekoita kulhossa kuivat ainekset:
2 dl mantelijauhoja
2 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl (intiaani)sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kardemummaa.

Sekoita kuiviin aineisiin:
n 50g voisulaa
2 dl piimää.

Kaada taikina vuokaan ja raparperitahma päälle.
Paista uunissa noin 20 minuuttia.

Ja nauti.
Oih!
Jätskillä, oih-oih!


No comments: