Friday, September 28, 2012

Louvren piha ja Tuiliersin leikkipuisto


 
Käyskenneltiin Louveren kulmilla ja ihmeteltiin vähäistä liikennettä. Tarkemmin katsoen jokaisella sisäänkäynnilltä parveili poliiseja. Niiden välillä nappikorvia. Saimme kulkea ihan rauhassa kenenkään puuttumatta liikkeisiimme ja tuntui oikeastaan turvalliselta. Pihaan puikahdimme ihan siksi, että se oli täynnä poliisiautoja ja mustia autoja ajeli muutama, agenttejajoka puskan takana, mellakka-aitaa, pienenpieni mielenosoitus oli suljettu omaan nurkkaukseensa. Koko museo oli yleisöltä suljettu. Jäimme syömään eväitä ja seuraamaan tilannetta sekä ohi kuljeskelevia ratsupoliiseja. Poislähtiessä kysäisimme yhdeltä poliisislta mitä tapahtii mutta hän nyt ei varsinaisen puheliaaksi ryhtynyt.
"Rien."
No, aha.
 
Louvren edustalla Tuiliersin puistossa päästettiin E juoksemaan. Puisto oli pienille ihan kivasti tekemistä, muttei se mikään kulmapuistoa erityisempi ollut. Huippuna kaksi riippukeinua, jotka soveltuivat testatusti oikein hyvin aikuisillekin. Keskellä oli tosi korkea isommille tarkoitettu kiipeilyteline. Vessat ehkä jossakin kauempana.
 
Ravintolaksi löytyi hyväksi koetulla metodilla sivukadulta paikka, jossa paikalliset papat olivat syömässä. Oih miten oli E:lla hyvää ankkaa ja minulla possun säärtä vihreillä linsseillä. Krouvia kunnon ruokaa. Lasi viiniä ja oi että oli taas hyvä lähteä kävelemään lapsia rattaissa paiväunille ympäri kulkemattomia katuja.
 
Louvressa täytyy sitten lähteä käymään joku toinen kerta.
Illalla saimme uutisista kuulla, että museoon oli avattu uusi Lähi-idän taideen osasto ja vierailijoina oli ollut erinäisten Stanien päämiehiä.
 

No comments: