Tuesday, September 25, 2012

Sukuvika

 
 
Olen niin onnellinen.
 
Viimeisen vuorokauden aikana on käyty päivystyksessä kolmesti, kerran Lohjalla, kaksi Lastenklinikalla. Olemme saaneet valtavan hyvää ja huomaavaista hoitoa. Lastenklinikalle eilen illalla mennessä meitä odotti ovella jo sairaanhoitaja ja lastenkirurgi. Ne, jotka ovat tienneet kyvyttömyytensä hoitaa tilannetta ovat auliisti siirtäneet vastuun niille, joilla erikoisosaamista on. Laskeskelin, että olemme saaneet hoitoa ja konsultaatiota ainakin yhdeltä yleislääkäriltä, kahdelta lastenkirurgilta, lastenlääkäriltä ja -harjoittelijalta, kahdelta käsikirurgilta, neljältä mahtavalta hoitajalta ja yhdeltä harjoittelijalta.
 
 Eilen mies leikkasi lapsen kynsiä ja huomasi sormen olevan ihan vinksallaan vaan ei kipeä. Sairaalaan vaan ja hoitoputkeen. Koko ajan päässä takoi, että missä vaiheessa tuo sormi on tuohon kuntoon mennyt. Samaa kyseli jokainen hoitohenkilökunnan jäsen.
En tiennyt.
*Joo, kohta on lastensuojelu ovella.*
Sata tilannetta päivänaikana, jolloin tuo on voinut mennä. Kyllähän se tyttö itkaisi silloin ja silloin. Tippui kylpyammeesta, sai veljeltään mitäkuuluu, ovi aukesi sormille, äiti kolhaisi keittiössä taakse kontannutta, lapasia laittaessa se Muru kiihtyi ihan oudosti.
Voi per****! Pitäiskö mun tietää?
 
Yksi lääkäri ja yksi hoitaja huoneessa.
Eilen meidät lähetettiin kotiin sormi lastassa, paikalleenlaittoyritysten jäkeen edelleen poissa paikoiltaan. Kuulemma murtunut ja sijoiltaan ja tänään aamulla oli tarkoitus nukuttaa ja laittaa paikoilleen.
Maha tyhjänä.
 
Aamulla oli eri ääni kellossa.
"Milloin tämä meni? Mitä tapahtui?"
 Kolmelta taholta samat kysymykset.
*Lastensuojelu koputtaa jo!* 
Kaksi lääkäriä ka yksi hoitajaharjoittelija huoneessa.
"Odottakaa tuolla, pyydämme lisää konsultaatioita."
 
Kolme lääkäriä ja yksi hoitajaharjoittelija huoneessa.
"Milloin siis huomasit?"
*Lastensuojeluuuuu!*
"Voisitko riisua vielä lapsen, niin tarkastetaan vielä lisää?"
*Ei hitto!*
 
"Niin, katsopas tätä röntgenkuvaa... Täällä on tällaista luiden liikakasvua."
Niin siis samaa kuin miehelläni sormissa! Sukuvika!
Lääkärit näyttivät kuvasta kolme kohtaa, itse löysin vielä yhden kohdan lisää.
Vielä konsultaatiosoitto neljännelle lääkärille.
 
Leikataan ehkä myöhemmin, jos suurta toiminnallista tai esteettistä vaivaa. Vielä aika käsikirurgille myöhemmin. Seuraillaan kotona, harjoiteltiin tunnustelemista.
 
Miksi me ei tajuttu? Kotona katselin valokuvia kesältä. Kyllä se on kiero ollut jo vähän aikaa mutta on kai mennyt sijoiltaan ihan vasta. Ainakin vielä viikko sitten, kun leikkasin kysiä, taipui sormi vielä normisti.
 
Paska mutsi, ei ole huomannut, että tytön sormet ovat kasvaneet kieroon jo ties kuinka kauan.
 
Onneksi ei mitään vakavaa!
 
 
 


No comments: