Tuesday, October 23, 2012

Sadepäivien puuhia


Viime viikolla oltiin miehen kahden viikon työmatkan jälkimmäistä viikkoa paossa mummin luona Savossa, puolikuntoisina kaikki. Sama puolikuntoisuus jatkuu mutta kyllä me kumminkin ulkoillaan kerran, yleensä kaksikin kertaa päivässä. Satoi tai paistoi. Silti sitä ehtii näin syksyn tullen olla kotonakin kylliksi. Olen kehitellyt puuhia, joita voi vetäistä hihasta, jos kirjojen lukeminen, legot, pikkuautot, junaradat ja tiskaaminen alkaa riittää. Muovailuvahat, sormi- ja vesivärit ja leipominen ovat kanssa kovaa valuuttaa, muttei niitä aina vaan jaksa (siivota).

Pörröpallojen purkkiin pienistä rei'istä tunkeminen on kivaa melkein kolmivuotiaasta. Noin 30 sekuntia. Vuotias ei ihan vielä hoksaa kaikkea iloa tuosta.



Nämä kirjain- ja muotopiirtoalustat väsäsin liimaamalla pahviin printatut kirjainmallit ja päällystin sitten pahvit kontaktimuovilla. Niiden päälle on hyvä harjoitella kynämiehen taitoja vesiliukoisella kalvotussilla. Sitten vaan pyhkäisee märällä paperilla ja taas voi kirjoitella.