Monday, November 19, 2012

Robottisynttärit 2/3

Lisää robotteja, nämäkin on tehty Teippitarhan washi-teipeillä.
Vasemmalla on äiti, jolla on sattumoisin 6 kättä...


Muruseni toiset juhlat olivat oikeaa lasten iloittelua!

Naapurin kuudesluokkalaiset ihanuustytöt kävivät iltapäivällä juhlimassa ja auttamassa valmisteluissa. Laittoivat jätskikakun kuntoon ja askastelivat hienoja teippilippuja herkkupöydän koristeiksi.

Voi mahdoton miten on äidin vaikea antaa lasten revitellä riemuaan. Antaa äänen nousta ja antaa leikin soljua ihan suitsimatta. Kaikki Duplot oli pitkin eteistä ensimmäisen viiden minuutin jälkeen ja riemua riitti. Pojilla oli portaiden alla ihan oman höpötykset ja hörhellykset! Ihana entinen hoitokaverityttökin oli niin riemuissaan päästessään vihdoin leikkimään E:n leluilla - eikä aina toisinpäin.

Herkkupöydän ääressä kyllä hieman suitsin meidän mehupetoa. E:llä mehu menee heti kuuppaan ja sitten kiihtyy vauhti kuin teinillä nousuhumalassa ikään.

Äiditkin saivat iloita toistensa seurasta, aivan liian pitkästä aikaa.Tarjoilulistalla oli jo tutuiksi käyneitä maapähkinävoi-muropallosia ja sydän suklaakeksejä.
Kakun virkaa toimitti isojen tyttöjen koristelema jäätelö ja sen kanssa tarjosin itsetehtyä jätskin päälle jähmettyvää suklaakastiketta. Tietty oli myös lasten mitättömiä maissinaksuja, poppareita ja Japanista ihanasti muistuttavia Herkku ja koukku -blogin lehtikaalisipsejä (jotka söin itse kaksin käsin loppuun illalla lasten nukahdettua, aaaah!).

Jähmettyvä suklaakastike jäätelölle
Resepti löytyi Delicious Obsessionsilta ja muokkasin sen tällaiseksi

Sulata vesihauteessa (siis kulhossa, jota pidetään kiehuvan vesikattilan päällä)
2,5dl neitsytkookosöljyä
noin 2/3 dl tummaa kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
1-2 tl vaniljasokeria
½ dl hunajaa tai agavesiirappia.
Sekoita, kunnes suklaa on hyvin sulanut.

Tämä on ihan ihanaa lämpimänä jäätelön päällä, huoneenlämpöisenä alkaa jo meillä jo jähmettyä, mutta silloin taas kovettuu paremmin jätskin päälle.

 

No comments: