Sunday, December 16, 2012

Kerhopenkit uudessa käytössäTänään meillä pistettiin tuulemaan.
Näin nopea toiminta on meillä varsin harvinaista.

Jo pidemmän aikaa meitä on vaivannut sänkydilemma. Ensinnäkin haluamme säilyttää kotonamme työhuoneen, mikä tarkoittaa sitä, että lapset saavat alkaa nukkua samassa huoneessa. V alkaa pian olla niin innokas sängystänousija, että pinnasängystä on siirryttävä turvallisempaan vaihtoehtoon.
Toisekeen lastenhuone on todella pieni ja hankalan mallinen. Kaapin ja seinän välissä on tasan 80cm rako, johon sängyn pitäisi mahtua mutta koettakaapa löytää noin kapeaa lästensänkyä. Melkein mahdoton tehtävä!

Ajatuksia on pompoteltu jos ja mitä. Kerrossänkyä en halua, koska en halua kiipeillä petaamassa sitä. Aluksi ajattelin laittaa Ikean Expedit 2*4 ja 2*2 hyllyköitä lappeelleen, kaksi peräkkäin. Ne olisivat juuri mahtuneet tuohon väliin. Sitten oli jo ajatuksena purkaa tuo kaappi. Sitten olisi vaan mennyt ihan hyvä lattia kokonaan uusiksi, sillä kaapin alla ei ole parkettia... Lundialipastoista olisi saanut kanssa viritettyä kulmasängyn. Tai olisi voinut vaikka tehdä vanerista kokonaan uuden systeemin.
Jos mieheni olisi innokas DIY-mies. No ei ole.

Tänään sitten hain muutaman kerran jahkailtuani nuo penkit kirpparilta. Olin jo käynyt niitä hipelöimässä ja ajattelin, että jos ne ovat vielä ensikerralla täällä, on ne tarkoitettu meille. Oli.
Putsasin penkit päivällä ja totesin, että kesällä - kun ulkona voi hommailla - ne hiotaan ja mahdollisesti maalataan ainakin osittain. Pari suuvia tarvittiin tukevoittamaan toista penkkiä.

Penkit istahtivat paikalleen oikein hyvin, koko on noin 37*170. Kävin vielä juuri ennen sulkemisaikaa sopivan patjan Ikeasta ja nyt poika nukkuu ekaa yötä uudessa pedissä. Katsotaan aamulla miten uni maitti.

Ja! Tuossa noin 8,5 neliön huoneessa on nyt kaksi lastensänkyä sekä kahden istuttava sohva. Kaikki ovetkin mahtuvat aukeamaan. Tilaihme, sanoisin.

Ovatko nämä perinteiset kerhopenkit muuten Artekin?
Jos jollakin on tai jossain vastaan tulee näihin alapenkkejä, voisin olla kiinnostunut :)

3 comments:

Katja - Tässä ja Nyt said...

Mainio idea :)

Sini said...

Loistava idea

Hanna V said...

Kiitos, Katja ja Sini:)
Nuo penkit suorastaan kutsuvat leikkimään: tänään on hypitty ja oltu paloautoa ja oltu koko perhe sängyn allakin :D