Wednesday, April 10, 2013

Pahviprojekti - cardboard project
Meillä on tuttuna yksi aivan ihana kaupan he-vi-täti. Jälleen taas yhdellä kauppareissulla, pääsiäisruuhkassa, tämä äiti yritti ehkä vain piiloutua pipon alle ja selvitä aamupäivästä, kun kaupan Super-Pirkko hymyili ja sanoi, että hänellä oli meille jotakin. Oli kuulemma ajatellut  meitä heti, kun oli nähnyt yrttilavojen välissä nämä mahtavat reilun neliön pahvilevyt. Oli säilyttänyt meille! Kylläpä muuttui iloksi, ja päässä alkoi surrata mitä kaikkea askarrellaan.

Kiitos!

Aloitettiin pyhinä sillä, että joka ilta laitettiin lapset yhden pahvin ja yhden taiteilumateriaalin kanssa kylppäriin. Yksi seinä on nyt koristeltu sormiväreillä, toinen vesiväreillä, kolmas pastelliliiduilla ja neljäs tusseilla. Lapsista värit ovat onneksi jo haaltuneet!

Seuraavaksi teipattiin pahveista maja, joka on toistaiseksi toiminut kirjastona, koirankoppina, autoverstaana, lukupesänä... E piirsi ikkunoille paikat ja minä leikkasin ohjeiden mukaan. Koristeluja on jatkettu sisustamalla seiniä kukilla, hiirenaukoilla, verhoilla...

Seuraavaksi ajattelin rei'ittää pahvin reunaa ja antaa E:n harjoitella pujottelua ja ompelemista. Sitten voisimme liimata... laittaa viltin katoksi, olla vielä kauppaa ja jäätelökioskia.

Ja lopulta, lopulta (kun muutetaan), tästä on tosi helppo myös päästä eroon.

The Cardboard Collective on muuten mahtispaikka löytää inspiraatiota pahviaskarteluun. Japanissa asuva gaijin-kotiäiti, joka askartelee pahvista ja jakaa ideoitaan. Yksi lemppareistani!

***

Our ongoing cardboard project <31 comment:

Anna said...

Kiitti linkki vinkistä. Pahvit on meidänkin suosikkeja. Etenkin isot pahvilaatikot.