Thursday, May 23, 2013

Vesirokko


 
Meillä sairastetaan paraikaa vesirokkoa. Haettiin se kavereilta pari viikkoa sitten. Pojat siellä painivat ilman paitaa ja tulos oli toivottu.
 
V on aivan näpyillä, kasvoissa varmaan sata, silmäluomissakin ainakin 6. Unet sen mukaisia mutta kokonaisuutena tilanne ei ole niin paha kuin kuvittelin. Zyrteciä, apteekin vesirokkorasvaa ja särkylääkkeitä vaan liberaalisti.
 
E on myös alkanut nostaa näppyjä. Vielä havaittavissa ei havaittavissa ollut kuin ehkä ymmenen ihan pikkuista, murto-osan kokoista siitä mitä V:n näpyt. Tänään näyttää pilkkuuntuminen lisääntyvän.
  
Oikeastaan lapset eivät ole kovinkaan kipeitä päivisin. Joka päivä ollaan oltu ulkona iso osa päivästä.
Minä en ymmärrä sitä sisälläpysyttelyä, jos lapset ovat ihan jaksavia. Eihän me nyt muiden kanssa voida olla ennen kuin on varmistettu, että sopiiko, mutta ihan pihalla.
 
Rokotusta ei monen ystävän suosituksista huolimatta edes harkittu. Ajattelen, että kyllä tämä tauti on ennenkin sairastettu.
 
Meillä on aika voimakas epäilys näitä uusia rokotuksia kohtaan. Miehen lääkepuolen tuttavien kautta ollaan saatu kuulla sellaisiakin juttuja, ettei tee ylimääräisiä rokotteita mieli lapsiin laittaa. Vaikka kyllä minä ymmärrän niitä töissäkäyviä vanhempia, jotka toivovat rokotuksilla välttävänsä poissaoloja.
Ja toisaalta en ymmärrä.
Moni sairastuu rokotuksesta huolimatta mutta vain lievemmin.
 
Raha se on tässäkin mikä ratkaisee. Rokotteet ovat lääkefirmoille todella hyvää bisnestä.
Yhteiskunnallisesti kannattaa pitää aikuiset töissä eikä sairaiden lasten kanssa kotona. Ja perheiden toimeentulo saattaa kärsiä roimasti, jos tarvitsee olla sairaiden lasten kanssa viikkoja kotona.
 
 
 
 

4 comments:

Anna said...

Mäkään en kannata noita ylimääräisiä rokotuksia. Ollaan töissä huomattu, että kun vesirokkoa vastaan on alettu rokottamaan, niin lapsilla on yleistynyt mm. parvorokko. Kun aika harmittomia tauteja vastaan aletaan roottamaan, niin aina tulee uusia tilalle.

Picea said...

Vesirokon hakeminen tuttavilta on hauska ilmiö, mekin ollaan niin tehty. Kolme on meillä sen sairastanut. Joskus taudin haku/saaminen on hankalaa, ja numero kolme rokotettiin kun hän oli jo kouluikäinen eikä mistään tuntunut löytyvän hyvää rokkoa lainaksi. Voi olla aika tuju tuo vesirokko pikkulapsi-iän jälkeen, sitä lähinnä mietittiin.

Anonymous said...

Minä olen ottanut rokotteet lapsille ihan heidän itsensä takia. Lasten ei tarvitse kärsiä kun rokote on kerran olemassa. Meinaatko että Zyrtecin ja särkylääkkeiden syöttäminen on lapsille hyväksi, jos kerran rokote on paha paha paha? Lääkkeitähän nekin ovat.

Sain kuulla samat lätinät kuinka itsekkäät vanhemmat rokottavat lapsensa ettei tule töistä poissaoloa. Mä olen hoitovapaalla ja silti rokotin muksut. Itsekästä on säästää lapsensa turhalta kiusalta, ajatella lapsen parasta? Ethän rokota lastasi muitakaan tauteja vastaan, onhan niistä ennenkin selvitty?

Minusta on itsekästä ja lapsen vaarantamista hakea tuollaisia tauteja tarkoituksella, hakisitko itsellesi tuhkarokon vai kävisit mieluummin piikillä? Rokote oli nopeasti annettu eikä aiheuttanut mitään reaktioita, vesirokko ei ole meille tullut vaikka sille altistuttu, eli rokote toimii. Vai onko kyse siitä ettei haluta laittaa lapsen terveyteen rokotuksen verran rahaa kun pitää saada itselle uudet kynnet?

Pahoittelen provosoivaa sävyä, mutta niin metsä vastaa kuin sinne huutaa.

Hanna V said...

Keskustelua minä pienellä provosoinnista hainkin.

Monet asiat lasten kanssa on sellaisia, että koetan ottaa selvää ja sitten päätän sydämellä.

Meillä vesirokko ihan sairastettuna on osoittautunut aika helpoksi. Eihän sairastuminen kivaa ole mutta tällaisen perustaudin voi hyvin hakea, kun kerran se sitten antaa hyvän suojan. Kyse ei nyt ole tuhkarokosta tai muista ykeisvaarallisista tartuntataudeista.

Ei lääkkeiden antaminen sekään hyvä ole mutta ehkä rokotusta helpompi keholle, erityisesti, jos sattuu sairastutaan rokotuksista huolimatta.

Kyse ei nyt ole rahasta niinkään. Ja kommenttisi kynsistä jo hieman yliampuva. Tervetuloa vaan katsomaan kynsiäni :D