Monday, June 10, 2013

Uusiutuvaa energiaa


E: Äiti, kato! Tässä katolla on aurinkopaneelit. Sellaiset, kun siinä tsasounassa, mitä ne rakanetaa.
Ä: Okei (oho!). Mitäs niillä tehdään?
E: Niillä saadaan tähän taloon energiaa ja lämmintä vettä. Sillä tän majakan valo palaa.
Ä: !?!?! Joo-o. Niin. Mitäs muuta sä siihen rakennat?
E: Tässä on tuulivoimala.
Ä: !?!?! Aha!
E: Sillä saadaan tänne sisään tuulta.

Kaveri on 3½! Sukunsa miehiä... ja onhan ekohippi äiti ja pikkusiskon kummitätikin ylpeitä :)


On se Legoilla rakentaminen kyllä V:stakin ihan sikamakeeta. Meillä taitaa pian mennä Duplot jo myyntiin, kun pikkulegot pysyy jo niin hyvin kummankin hyppysissä.

Mutta aivan varmasti paras uusiutuvan energian lähde olisi kyllä nuo tenavat! Mistä sitä virtaa vaan riittää ja riittää? Tavallaan se tarttuu äitiinkin ja välillä uuvuttaa ihan. Eilen menin nukkumaan jo kun mies kylvetti lapsia. En huomannut kenenkään nukkumaanmenoa ja kun heräsin, oli mies jo lähtenyt työmatkalle. Taisi tulla tarpeeseen tuo 10 tuntia.

3 comments:

Anna said...

Lapset kyllä tekevät ihan uskomattomia havaintoja ja sitten yhdistelevät niitä leikkeihinsä. ja mäin olen aina välillä miettinyt, että noista lapsista kun saisi tuota energiaa kerättyä talteen, niin ei muuta energian lähdettä tarvittaisikaan tässä talossa :)

Suvi said...

Pikkusiskon kummitäti on todellakin ylpeä! Jotenkin valoisaa ajatella, että meillä kasvaa tällainen seuraava sukupolvi, joka oppii jo lapsesta saakka oikean asenteen tulevaisuuden avaintekijöitä kohtaan. Töissä kun tuntuu aina välillä että esimerkiksi uusituva energia ei edisty vain sen takia, kun "sedät" on päättänyt, ettei se kannata...:)

Kiki said...

:)
Mistä sitä virtaa tosiaan riittää! Olisipa itsekin noin tekeväinen! Ehkä ne päiväunet olisivat itsellekin paikallaan!