Meillä on ihania naapureita.
Tuossa yksi päivä yksi setä toi meille nipun takapihallaan kasvanutta raparperiä.
Kiehautin siitä hapanta hilloa. Niin vihreää.
Päivällä söimme aamusta saakka mureaksi hauduteltua raparperi-lihapataa. Oi, että! Koko perhe tykkäsi. Tai sitten se johtui vain siitä, että söimme pihalla retkipöydän ääressä.
Mutta jälkiruuan herkullisuus kyllä johtui ihan muusta kuin muovipöydästä.
Taas se tuli todistettua: 1:1 manteli-riisijauho on niin paljon paremman makuista kuin vehnäjauho!
Olkaa hyvät:
Hannan Raparperipikapulla
(Gluteeniton, viljaton, munaton)
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja voitele halkaisijaltaan noin 20cm vuoka.
Sekoita ja kiehauta kattilassa:
3-5 ohutta raparperinvartta
1 dl vettä
1 rkl perunajauhoja
½ tl kanelia
½ dl agavesiirappia/siirappia/fariinia/hunajaa.
Sekoita kulhossa kuivat ainekset:
2 dl mantelijauhoja
2 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl (intiaani)sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kardemummaa.
Sekoita kuiviin aineisiin:
n 50g voisulaa
2 dl piimää.
Kaada taikina vuokaan ja raparperitahma päälle.
Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Ja nauti.
Oih!
Jätskillä, oih-oih!
Tuossa yksi päivä yksi setä toi meille nipun takapihallaan kasvanutta raparperiä.
Kiehautin siitä hapanta hilloa. Niin vihreää.
Päivällä söimme aamusta saakka mureaksi hauduteltua raparperi-lihapataa. Oi, että! Koko perhe tykkäsi. Tai sitten se johtui vain siitä, että söimme pihalla retkipöydän ääressä.
Mutta jälkiruuan herkullisuus kyllä johtui ihan muusta kuin muovipöydästä.
Taas se tuli todistettua: 1:1 manteli-riisijauho on niin paljon paremman makuista kuin vehnäjauho!
Olkaa hyvät:
Hannan Raparperipikapulla
(Gluteeniton, viljaton, munaton)
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja voitele halkaisijaltaan noin 20cm vuoka.
Sekoita ja kiehauta kattilassa:
3-5 ohutta raparperinvartta
1 dl vettä
1 rkl perunajauhoja
½ tl kanelia
½ dl agavesiirappia/siirappia/fariinia/hunajaa.
Sekoita kulhossa kuivat ainekset:
2 dl mantelijauhoja
2 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl (intiaani)sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kardemummaa.
Sekoita kuiviin aineisiin:
n 50g voisulaa
2 dl piimää.
Kaada taikina vuokaan ja raparperitahma päälle.
Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Ja nauti.
Oih!
Jätskillä, oih-oih!
No comments:
Post a Comment