Olen jo aikaa sitten laittanut Pinterestiin talteen muutaman paahdettujen kikherneiden reseptin.
Paahdetut kikherneet ovat Suomessa hankalasti löydettävää kauppatavaraa, sitä paitsi ne ovat niin edullisia, helppoja ja hyviä tehdä itsekin, että kannattaa kokeilla.
Näihin tulee himo!
Eikä se ole edes huono juttu, kun muistaa herneiden ja papujen ravintoarvot.
Tiesithän muuten,että Finelissä on mainio ruoka-aineiden koostumustietopankki.
Ensimmäiseksi kokeilin tätä reseptiä CupCakeProjektilta.
Paahdetut kikherneet
Huuhdellut tölkki/purkkipavut paahdettiin 225-asteessa alle puoli tuntia.
Alkuperäisen ohjeen mukaan paahtamisen jälkeen herneisiin sekoitetaan
1-2 rkl (kookos)öljyä
1 tl suolaa
½-1 tl kanelia
2 rkl fariinisokeria
Olivat muuten niin hyviä sellaisenaan, ihan pienellä pintasuolalla maustettuna, että söin lasten kanssa koko annoksen kerralla lounaan jälkiruuaksi. Saa nähdä miten noiden pirpanoiden vatsat kestävät vai onko meillä jälkiruuaksi - anopin sanoin - ilmavoimia. Sopisi perinteisesti näin laskiaisen tunnelmaan, heh.
Ens kerralla kokeillaan sitten mausteiden kanssa.
Seuraavaksi kokeilen myös itsekeitetyillä ja pakkasessa käyneillä kikherneillä ja valkoisilla pavuilla näitä reseptejä. Niin ja herneillä! Ja erilaisilla mausteilla: savustetulla paprikajauheella, currylla, wasabia...
Toinen ihanan näköinen ja kokeiluun menevä resepti on toisella lähestymistavalla toteutettu SeeBrookeCookin resepti, jossa maustetut pavut paahdetaan/kuivataan miedommalla lämmöllä.
Hunajapaahdetut kikherneet
Lämmitä uuni 175asteeseen.
Huuhtele purkillinen kikherneitä.
Sekoita niihin
½ tl kanelia
2 tl (oliivi)öljyä
3/4 dl hunajaa
0-½ tl suolaa
Paahda leivinpaperilla 45-60 minuuttia, sekoita ainakin kerran puolivälissä paahtoa.
Paahdetut kikherneet ovat Suomessa hankalasti löydettävää kauppatavaraa, sitä paitsi ne ovat niin edullisia, helppoja ja hyviä tehdä itsekin, että kannattaa kokeilla.
Näihin tulee himo!
Eikä se ole edes huono juttu, kun muistaa herneiden ja papujen ravintoarvot.
Tiesithän muuten,että Finelissä on mainio ruoka-aineiden koostumustietopankki.
Ensimmäiseksi kokeilin tätä reseptiä CupCakeProjektilta.
Paahdetut kikherneet
Huuhdellut tölkki/purkkipavut paahdettiin 225-asteessa alle puoli tuntia.
Alkuperäisen ohjeen mukaan paahtamisen jälkeen herneisiin sekoitetaan
1-2 rkl (kookos)öljyä
1 tl suolaa
½-1 tl kanelia
2 rkl fariinisokeria
Olivat muuten niin hyviä sellaisenaan, ihan pienellä pintasuolalla maustettuna, että söin lasten kanssa koko annoksen kerralla lounaan jälkiruuaksi. Saa nähdä miten noiden pirpanoiden vatsat kestävät vai onko meillä jälkiruuaksi - anopin sanoin - ilmavoimia. Sopisi perinteisesti näin laskiaisen tunnelmaan, heh.
Ens kerralla kokeillaan sitten mausteiden kanssa.
Seuraavaksi kokeilen myös itsekeitetyillä ja pakkasessa käyneillä kikherneillä ja valkoisilla pavuilla näitä reseptejä. Niin ja herneillä! Ja erilaisilla mausteilla: savustetulla paprikajauheella, currylla, wasabia...
Toinen ihanan näköinen ja kokeiluun menevä resepti on toisella lähestymistavalla toteutettu SeeBrookeCookin resepti, jossa maustetut pavut paahdetaan/kuivataan miedommalla lämmöllä.
Hunajapaahdetut kikherneet
Lämmitä uuni 175asteeseen.
Huuhtele purkillinen kikherneitä.
Sekoita niihin
½ tl kanelia
2 tl (oliivi)öljyä
3/4 dl hunajaa
0-½ tl suolaa
Paahda leivinpaperilla 45-60 minuuttia, sekoita ainakin kerran puolivälissä paahtoa.
1 comment:
Oho, näitä pitääkin varmaan kokeilla! :)
Post a Comment