Wednesday, January 30, 2013

Hölötysterapiaa


Ihan pimeetä sakkia.
Uusi omatekemä ponnarireikäpipo päässä.
Melkein hyvä.

 Kirjastossa on "tuo tullessas vie mennessäs" -hylly, johon kuka vaan saa tuoda kirjoja muiden iloksi. Syynään tietysti hyllyn joka kerta kirjastolla käydessäni ja melkein aina siitäkin tarttuu jotakin. Kuvaa kyllä luonnettani. Otettava on, kun ilmaiseksi saa! Vaikka koko kirjasto on saman katon alla ja saahan sieltäkin ilmaiseksi. Sovitaan, että se on hyllyn pienempi ja jatkuvasti vaihtuva sekalainen valikoima, joka sinne vetää.

Itse vien hyllyyn kirjoja tämän tästä. Palautuksina mutta myös pois kotoa pölyttymästä. Kaikki viemäni ovat lähteneet aina kiertoon niin pian, etten ole niitä hyllyssä uudelleen nähnyt. Parhaita kirjoja tarjoan aina kirjastolle lahjoituksena. Ottavat niitä todella iloisina ja mielellään vastaan.

Viikonloppuna kädessäni oli hyllystä Mertzi Bergmanin Luovan ajattelun hakusanat (Dialogia 2001). Juuri sopivia lyhyitä tekstejä luettavaksi arjessa ja pieniä tehtäviäkin. Maanantaina illalla hiihdin pimeässä lentokenttää ympäri ja nautin. Ja hölisin. Ajatuksen virtaa, mitään sensuroimatta. Melkein huutaen välillä. Ihan kuin kirjassa luvattiin, ajatusten sanominen ääneen ja vapaa mielikuvien virtaus tuntuvat todella vahvistavan tietoisuutta omista ajatuksista ja ongelmatkin tuntuvat ratkeavan.

Viime viikkoina on ollut vaikeaa iltaisin nukahtaa, sillä olen ajatuksissami sisustanut, karsinut kotia, miettinyt mahdollista uutta uraa, uutta kotia, uutta paikkakuntaa, muutaman sadan tuhannen euron pikkusijoitusta. Ajatellut positiivisesti, luottanut siihen, että jos todella kuvittelee jo omistavansa jotakin, sen myös saa. Se uusi koti on (rahallisesti) lähempänä kuin ennnen mutta edelleen liian kaukana.
Pelaamme aikaa.
Ja lottoa.
En anna vielä periksi.

Ja sen kirjaston vaihtohyllyn satona käsissä pyörii nyt kolme NLP-kirjaa.
Pinterestissä syynään vahvistuksia ajatuksille uusista tulonlähteistä.
Hoidan pikkukuumeisia lapsia.
Kerään rohkeutta.
Näen hyviä asioita.

Hesarin uravalintatestissä ykkösenä oli eräopas.

No comments: